Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Csak akkor lehet mérsékelni az élelmiszerárak emelkedését, ha monitorozzuk, mi folyik a világban és a nálunk megtermelt, jó minőségű alapanyagokat próbáljuk itthon tartani - mondta Hollósi Dávid, az MKB Bank és Takarékbank agrár üzletágának vezetője az ATV Start című műsorában. A szakember szerint Magyarország gazdasága nyitott, és az alap élelmiszeripari termékeket - mint például az étolaj, a baromfihús vagy a liszt - képesek vagyunk jó minőségben előállítani, ennek jelentős része azonban kivitelre kerül. Ezek ára pedig nagy mértékben függ attól, hogy mennyi van a belőlük a világpiacon, illetve attól, hogy milyen termelési költséggel lehet azokat előállítani.
- tette hozzá Hollósi Dávid.
A szakértő szerint a hatékonyságon múlik az, hogy a termelők milyen árakat tudnak érvényesíteni. Hollós Dávid szerint jelenleg úgy tűnik, az állattenyésztési ágazatok közül Magyarországon a sertéstartás például kevésbé hatékony. Az üzletágvezető emellett beszélt arról is, hogy a következő időszakban az élelmiszerárak emelkedése nem fog megállni, ugyanis minden összetevőnek emelkedik az ára, ami az előállításhoz szükséges, ez pedig egy nehéz szituáció.