Kapkodnak külföldön ezért a magyar luxusélelmiszerért: megőrülnek érte
Idén is kiváló minőségű magyar libahús és -máj kerülhet az asztalokra Márton napján.
Idén is kiváló minőségű magyar libahús és -máj kerülhet az asztalokra Márton napján.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
A húsáruk jelentős része júliusban is olcsóbb volt a tavalyi szintnél Magyarországon.
A globális hústermelés várható növekedése elsősorban a közepes és alacsony jövedelmű országokból fog származni az összes állattenyésztési ágazatban.
Vége a jó időknek: csökken a termelők haszna és globális kockázatok is fenyegetnek.
Nem ment jól a tavalyi év a két nagy magyar baromfis cégnek, de a Taravis örülhet.
A nagy európai átrendeződések új lehetőséget, de komoly átalakulásokat is hozhatnak a magyar piac számára.
Az Ukrajnából érkező baromfihúsra is vonatkozniuk kellene az uniós jogszabályoknak, előírásoknak.
Egyelőre nincs jele, hogy Magyarországra is érkezett a fertőzött húsból, de ügyeskedők kijátszhatják a rendszert.
Több mint két tucat ember került kórházba, egy pedig el is hunyt a fertőzött ukrán baromfihús miatt.
Éjjel meg is jelent a közlönyben az agrárminiszter által felvázolt adminisztrációs kötelezettség.
Fel kell készülni arra, hogy biztosan lesz drágulás a henteseknél, de sokkal kisebb, mint egyébként lehetne.
Márciusban 3,6 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest.
Jó év lehet a 2024-es a magyar baromfiágazat számára, pedig komoly problémák is vannak a szektorban.
Egyre csökken a szarvasmarha és a sertés vágások száma, a baromfié ugyanakkor egyre emelkedik.
Bár vannak kihívások a hazai baromfiágazatban, a hazai és az uniós piacokra beáramló ukrán baromfihúsnál egy se nagyobb.
Tavaly, az import tojás 74 százaléka Ukrajnából és az Egyesült Királyságból származott.
Egyre nehezebb jó minőségű sertéshúshoz jutni, pedig úgy tűnik, hogy nagyon is lenne rá igény.
Számtalan harmadik ország vezetett be korlátozó intézkedéseket bizonyos magyar termékekre a madárinfluenza miatt.
A csökkenő fogyasztás és a jobb költségszerkezet miatt ötödével csökkent a termelői ár.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.