Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József azt mondta, hogy Magyarországon ma százötvenféle kenyeret és négyszázötvenféle péksüteményt gyártanak és forgalmaznak a pékek, tehát általánosságban nehézkes meghatározni az árat. Mindazonáltal a pékek, miután költségeik nagy mértékben megnövekedtek, kénytelenek azt ráterhelni a vásárlókra. A legfontosabb költségnövelő tényezők között elsőként a lisztet emelte ki, aminek az ára 80 százalékkal emelkedett az elmúlt egy év során, és még nem ért véget a drágulás, ahogyan azt nemrégiben a gabonaszövetség képviselői is közölték. Szintén jelentős mértékben emelkedett az olyan - pékek számára nélkülözhetetlen - alapanyagok ára, mint az élesztő, margarin, vaj és étolaj - írja az Infostart.
De ugyanez tapasztalható az energia területén: a gáz az ötszörösére, az áram három-négyszeresére drágult. Emellett a logisztikai díjak is nagy mértékben emelkedtek, nem beszélve a munkabérköltségekről, a jelentős mértékű minimálbéremelés miatt. A szakember mindezek mellett szükségesnek tart egy évközi, úgynevezett korrekciót is a sütőipari dolgozók részére, mert úgy véli, hogy enélkül el fogják hagyni az ágazatot. A munkaerő és a szakemberhiány pedig ebben a szektorban is komoly problémákat okoz. A hiányzók számát több ezerre tette a sütőipar területén. A jövő tehát bizonytalan, de az biztos, hogy kenyérdrágulásra lehet számítani, akár három-négyszeres árat is elkérhetnek érte. Mivel talán a legalapabb élelmiszerről beszélünk, nincs igazán lélektani határ sem, ami felett már nem vennék meg az emberek.