Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Miközben Franciaországban otthonok maradnak víz nélkül és a szántóföldi növénytermesztésben is nagy problémákat, fennakadásokat okoz a forróság, jó évet zárhatnak azok, akik a só előállításával foglalkoznak. Guerande régió egyik sótermelője szerint ez a felmelegedésnek köszönhető - írta meg az Infostart az Euronews értesülései alapján.
- mondta a húsz éve az iparágban dolgozó Francois Durand.
A szakember hozzátette, hogy az elmúlt évtizedben a tengeri sótermelés átlagosan 1,3 tonna volt sótartályonként. Ezzel szemben az idei hozam ennek majdnem a duplája, várhatóan 2,5 tonna lesz.
A termelésnövekedés hátterében az áll, hogy az emelkedő hőmérséklet és a csapadékhiány egyaránt felgyorsította a sós víz elpárolgását. Az ágazatban dolgozók közül sokan azt mondták a Reuters-nak, hogy a következő néhány évre elegendő sótartalékuk van. Eközben az észak-olaszországi rizottórizs-termelők azt mondták, hogy a száraz időjárás miatt fennáll a veszélye annak, hogy a földjeik túl sósak lesznek a következő évek során is a rizstermesztéshez.
Az Európai Aszálymegfigyelő Intézet e héten közzétett adatai szerint az EU földterületeinek 45%-át fenyegeti a szárazság veszélye. A terület további 15%-a a legmagasabb, "riasztási" szintnek felel meg, ami azt jelenti, hogy a növények és a termények károsodnak. A szárazság miatt Franciaországban több mint 100 körzetben nincs folyó ivóvíz. Spanyolországban, ahol júliusban volt a legmelegebb július, a vízkészletek minden idők legalacsonyabb szintjén vannak.