Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Jóval alacsonyabb minőséget jelent az árstop például a burgonya, valamint a sertéshús esetében Raskó György szerint, kiemelte, az importált burgonyák 10-15 százalékát általában kidobják, de az árstop miatt ma már ezt sem teszik meg mindenhol, és az igazán alacsony minőségű krumplikat is eladják - közölte a Jazzy Business Class műsorában a szakember.
Gyakorlatilag az ársapkás burgonya minősége az olyan, amit mi maximum a sertéseknek háztájiban szoktunk adni, megfőzve. Körülbelül ez a minőség, amit ma ársapkás krumpliként kínálnak a boltok
- fogalmazott. Hozzátette, tavaly drámaira zsugorodott a kiskereskedelemben a magyar piaci részesedés, miközben a multik tulajdonában levő diszkontoké nőtt és a trend idén is folytatódik, ha nem vezetik ki az árstopokat.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) december közepén tájékoztatott arról, hogy nem találtak problémákat a csomagol burgonyáknál, és a beltartalmi, illetve az élelmiszerbiztonsági jellemzőik is megfeleltek az előírásoknak. A szakemberek még szeptember elején 27 különböző (köztük 2 bio) csomagolt burgonyát gyűjtöttek be a kereskedelmi áruházláncok polcairól, és ezeket vették górcső alá.
Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt