Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Szatmári Feri - akit a legtöbben Főzelékes Feriként ismernek - és Mautner Zsófia osztotta meg gondolatait a témával kapcsolatban. Zsófi kifejtette, az a céljuk, hogy javítsanak a klasszikus magyar étel eléggé megtépázott renoméján.
A főzelék a hétköznapi magyar konyhának az egyik legikonikusabb fogása, de szegénynek nagyon rossz a marketingje. Ezért tettek is régen... Mind a ketten azt képviseljük, hogy a főzelék az nem a régi, csirizes menzafőzelék, ahol egy lisztes pudingban úszik három zöldborsószem, hanem a főzelék egy zöldséges egytálétel, ami arról az adott zöldségről szól
- magyarázta a gasztroblogger, aki Ferinek is segített elkezdeni főzelékes karrierjét. Elmondásuk szerint már több mint 10 éve inspirálják egymás újragondolt, főzelékes receptjeit - írja a Pénzcentrum.
Valamennyi részem volt abban, hogy már nagyon sok étteremben ott vannak ezek az újragondolt, átalakított, megreformált főzelékek, a vidéki háztartások nagyon sok konyhájában biztos, hogy az én főzelékemet, meg a Zsófi főzelékeit főzik az emberek. Nyilván a szüleink generációja, vagy a mi generációnk, aki a menzás főzeléken nőtt fel, ott már picit nehezebb azért ízlést formálni. Szerintem a következő generáció, harmincasok, huszonévesek, akik sokkal tudatosabban étkeznek, vásárolnak, főznek otthon, tudatosabban használják a zöldségeket. Ők már ezeken az újhullámos főzelékeken fognak szocializálódni, nekik ez lesz a főzelék
- mondta Feri.
Tényleg ezek lehetnek a jövő szuperételei?
Az ízletes főzelékek mellett környezettudatosság és az alkalmazkodás is kiemelt szerepet kap, hiszen a klímaváltozással együtt az otthoni főzés is gyökeresen meg fog változni. Ez pedig a gasztroblogger szerint elhozhatja a főzelékek új aranykorát. Nyáron például szerveztek egy olyan kampányt, amiben azokat a tápanyagban gazdag fehérjedús élelmiszereket, zöldségeket, gabonákat mutatták meg, amik majd a magyar talajon az elkövetkezendő évtizedekben meg fognak teremni. A cirok, amit régen gyakorlatilag a malacoknak adtak, egy jövőbeli szuperélelmiszer lehet. A csicseriborsó, az édesburgonya, a homoktövis és a kendermag pedig szintén ebbe a kategóriába tartozhat.