Már a baromfisok szerint is aggályos a Lidl importja

Már a baromfisok szerint is aggályos a Lidl importja

agrarszektor.hu
Közleményt adott ki a Baromfi Termék Tanács (BTT) egy, a közelmúltban egyre nagyobb figyelmet kapó jelenség kapcsán. Mint ismeretes, olcsó import baromfihúsok jelentek meg a hazai élelmiszerláncok üzleteiben, a BTT pedig az ezzel kapcsolatos állásfoglalását tette közzé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A BTT közleményében jelezte, hogy külföldről származó olcsó baromfihúsok is megjelentek a Lidl magyarországi bolthálózatában. A szakmai szervezet szerint

az üzletlánc korábbi vállalását sértő magatartásával károkat okoz beszállítóinak, a baromfipiac hazai szereplőinek. Lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús is megjelent az utóbbi időszakkan a Lidl magyarországi üzleteiben, rontva ezzel a hazai baromfiágazati szereplők érékesítési lehetőségeit. A külföldi termékeket az üzletlánc akciók keretében, jóval olcsóbban forgalmazza a magyar baromfihúsoknál, így a behozatal alkalmas lehet arra, hogy letörje a belföldi baromfiárakat, egyben negatív precedenst teremtsen.

A Baromfi Termék Tanács emellett nehezményezte a Lidl húsbehozatalát, hiszen az üzletlánc korábban maga vállalta, hogy csak magyar termelésből származó baromfihúsokat forgalmaz. Meglátásuk szerint a mostani húsimport szembe megy a Lidl korábbi ígéretével és vállalásával, ezzel veszteségeket okoz a hazai baromfiágazati vállalkozásoknak. Mint írták,

a BTT egyetért a hazai sertéságazat szereplőivel, akik szintén kifogásolják a Lidl jelenlegi piaci magatartását. A magyar hússzektor jövője múlhat azon, hogy a kereskedelmi láncok a hazai húspiaci vállalkozásokkal korrekt és kiszámítható együttműködési magatartást tanúsítsanak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02