Nagyot nézhetnek a magyar borászok: rengeteg új bor kerülhet veszélybe

Nagyot nézhetnek a magyar borászok: rengeteg új bor kerülhet veszélybe

agrarszektor.hu
A Nébih Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd. A hivatal felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy 2023-ban lezárt vizsgálatra kizárólag a november 24-ig beérkezett minták esetén lesz lehetőség, a pezsgők esetében pedig rendhagyó eljárásrend lép életbe. A hivatal január 3-tól újra a megszokott rend szerint várja majd ügyfeleit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A folyamatos stabil munkavégzés biztosítása érdekében az ivóvíz és tűzi vízhálózat átfogó felújítására kerül sor a Nébih Budaörsi úti telephelyén, mely a borászati laboratóriumi részleget is érinti. A laboratóriumi munkavégzés, valamint a mintaátvétel szüneteltetésével is járó munkálatok, az ügyforgalom figyelembevételével, az év végi időszakban történnek - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih értesíti az ügyfeleit, hogy a minták leadására az alábbi helyszíneken lesz lehetőség:

  • december 8-ig: 1118 Budapest, Higany u. 2.,
  • december 9. és 18. között: 1095 Budapest, Mester utca 81.

A közelgő ünnepi időszakra való tekintettel a pezsgő, minőségi pezsgő, valamint az illatos minőségi pezsgők forgalomba hozatala kapcsán a Nébih rendhagyó eljárásrendet vezet be. E termékkör kérelmeit a november 24. után beérkezett minták esetén az alábbi paraméterek eredményeit tartalmazó (akár nem akkreditált) laboratóriumi jegyzőkönyvvel tudja a laboratórium befogadni:

  • tényleges alkoholtartalom;
  • összes cukortartalom: glükózban, fruktózban, szacharózban kifejezve;
  • összes savtartalom (g/l borkősavban kifejezve);
  • illósavtartalom (g/l ecetsavban kifejezve);
  • összes kén-dioxid-tartalom (mg/l);
  • szén-dioxid (túlnyomás barban 20 °C-on).

Az érzékszervi vizsgálat továbbra is a Nébih laboratóriumában történik. Ezek alapján kerül sor a forgalomba hozatali azonosító kiadására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?