Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Nomad Foods, Európa legnagyobb fagyasztott élelmiszereket gyártó vállalata a Camden BRI neves élelmiszer-tudományi szakértőivel közösen végzett 18 hónapos kísérleti tanulmányt követően olyan eredményeket mutat be, amelyek a fagyasztási energia csökkentését eredményezik, anélkül, hogy a termékek tápértékére, biztonságára, állagára és ízére észrevehető hatást gyakorolnának.
A fagyasztott élelmiszerek ágazata az elmúlt években számtalan kihívással nézett szembe, a hűtőtárolás és szállítás energiaárainak emelkedésétől kezdve a növekvő fenntarthatósági követelményeken át a fogyasztóknak a fagyasztatlan friss és "természetes" élelmiszerek felé történő elmozdulásáig, ami termékinnovációs megoldásokat igényel.
Semmi bajuk nem lesz mínusz 15 fokon
A tanulmány célja annak megállapítása volt, hogy a tárolási hőmérsékletnek az iparági szabványos -18°C-ról -15°C-ra történő emelése jelentősen csökkentheti-e a szén-dioxid-kibocsátást és a költségeket a termékminőség romlása nélkül, és ez lehetséges.
Az eredmények azt mutatták, hogy a fagyasztott élelmiszerek tárolási hőmérsékletének 3 Celsius-fokos emelése +10%-kal csökkentheti a fagyasztók energiafogyasztását anélkül, hogy a termékek károsodnának.
A tanulmány kilenc sós termékre terjedt ki, köztük: baromfi, bevont hal, natúr hal, zöldségek, növényi alapú élelmiszerek és pizza.