Nincs megállás: már az élelmiszer-csomagolás is hatalmas biznisz

Nincs megállás: már az élelmiszer-csomagolás is hatalmas biznisz

agrarszektor.hu
A fagyasztott élelmiszerek csomagolásának piaca jelentős növekedés előtt áll. Az előrejelzések szerint az ágazat értéke 2023-ban eléri a 900 millió dollárt, és 2033-ra várhatóan 2 milliárd dollárra nő. Ez évi 8,3%-os éves növekedési rátát jelent a következő évtizedben - írta a Fmiblog.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A piac bővülését több tényező is elősegíti. A fenntartható és kiváló minőségű csomagolások iránti kereslet növekedése, valamint a gyors életmód terjedése és az urbanizáció mind hozzájárulnak a szektor fejlődéséhez.

Az élelmiszergyártók alkalmazkodnak a trendekhez. A minőségi csomagolóanyagok használata egyre elterjedtebb, részben az élelmiszer-pazarlással és a környezeti hatásokkal kapcsolatos növekvő tudatosság miatt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A feltörekvő gazdaságokban különösen gyors lehet a bővülés. A dolgozó lakosság számára megfizethető fagyasztott élelmiszerek népszerűsége nő, amit a fejlődő élelmiszeripar is támogat. Az eltarthatósági idő növelése és a változó étkezési szokások további lehetőségeket teremtenek a piacon.

EZ IS ÉRDEKELHET

A gyártók új marketingstratégiákat alkalmaznak a fogyasztók figyelmének felkeltésére. A nyomtatott és személyre szabott csomagolások egyre elterjedtebbek. A csomagoláson feltüntetett részletes termékinformációk segítik a fogyasztói bizalom kiépítését.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?