Érik a tojás-krízis Ausztráliában: erre már a McDonalds-nak is lépnie kellett

Érik a tojás-krízis Ausztráliában: erre már a McDonald's-nak is lépnie kellett

agrarszektor.hu
Tojáshiány alakult ki Ausztrália egész területén, mivel a baromfiágazatot sújtó madárinfluenza miatt sok tyúkot el kellett pusztítani. Emiatt a McDonald's már a működését érintő, komoly változtatásra is kényszerült.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A McDonald's a madárinfluenza-járvány okozta tojáshiány miatt átmenetileg 90 perccel lerövidítette reggeli szolgáltatásának elérhetőségi idejét Ausztráliában. Mint közleményükben írták, továbbra is szorosan együttműködnek az ausztrál gazdák, termelők és beszállítók hálózatával, ahogyan az iparág összefog, hogy kezelje ezt a kihívást - írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a BBC értesülései alapján.

Az elmúlt két hónapban Délkelet-Ausztrália 11 baromfiüzemében mutatták ki a madárinfluenza több törzsét. A járványok miatt Ausztráliában mintegy 1,5 millió tyúkot kellett selejtezni. Az eddig a kimutatott törzsek egyike sem volt a madárinfluenza H5N1-es változata. A hatóságok közölték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

Az ausztrál kormány tájékoztatása szerint a fogyasztók rövid távon számíthatnak néhány üres polcra, azonban a készleteket átirányítják a hiányos területekre. A fogyasztóknak ugyanakkor tartózkodniuk kell attól, hogy a szükségesnél több tojást vásároljanak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?