2024. szeptember 10. kedd Nikolett, Hunor
Fontos döntés született az ukrán mézről: ez az egész EU-t érinti

Fontos döntés született az ukrán mézről: ez az egész EU-t érinti

agrarszektor.hu
2024.augusztus 7-én merült ki az a kvóta, amely az Ukrajnából az Európai Unióba irányuló természetes mézre fent volt tartva, nevezetesen 44.417.560 kilogramm árura. Ezt követően a továbbiakban ugyanaz fog történni, mint a zab, tojás és cukor esetén, azaz vámokkal kell majd számolni a behozatalkor. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ennek a terméknek a harmadik országos vámtétele konkrétan 17,3%, ami mellé az ÁFA fizetési kötelezettséget is jár. Amennyiben tehát a bejövő áruforgalom eléri a megadott mennyiségeket, a Bizottságnak 14 napja van bevezetni a DCFTA megfelelő vámkontingensét. A baromfitermékek, kukorica (kukoricaliszt, kukoricadara, kukoricapellet, kukoricapehely is) egyelőre még érkezhetnek be vámmentesen - olvasható a NAK oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET

Méhészeti támogatások

Már több mint két éve elérhető a méh állatjóléti támogatás ( VP3-14.1.2-22.) A támogatói okirattal rendelkező gazdák minden évben az Egységes Kérelem keretében tudják beadni a kifizetési kérelmeiket. A harmadik - 2024.01.01.-2024.12.31. közötti időszakra vonatkozóan- sem lesz ez másként 2025-ben.

EZ IS ÉRDEKELHET

A méhészeti ágazatban 2024-2027 között igénybe vehető támogatásokról szóló 10/2024. (III. 25.) AM rendelet alapján számos beavatkozásra elérhető finanszírozás, ahol a kérelmek beadása gyakorlatilag folyamatos, ám az érintetteknek érdemes figyelni, mert egyes intézkedésekhez kapcsolódó számlákra vonatkozóan az elszámolás tekintetében közeleg az augusztus 15-i határidő.

 

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?