Infláció: inkább a feldolgozott húsokat veszik az amerikaiak

Infláció: inkább a feldolgozott húsokat veszik az amerikaiak

agrarszektor.hu
Több ponton is megfigyelhető az, hogy az amerikai fogyasztók igyekeznek kordában tartani a költéseiket, és lehetőleg az olcsóbb alternatívákat választani. A jelenség a gazdaság számos területét érinti, így az élelmiszerfogyasztást és a vendéglátást is - írja a Futurism.com.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ezt a tendenciát a Dallas Federal Reserve legutóbbi, texasi feldolgozóipari kilátásokat vizsgáló felmérése emelte ki, és az NBC News is felhívta rá a figyelmet, ahol egy felmérésben részt vevő személy megjegyezte, hogy egyre többen választják a kolbászt, ami az olcsó táplálékot jelenti az online szlengben.

Ez a kategória hajlamos növekedni, amikor a gazdaság gyengül, mivel a kolbász jó fehérjepótlója a magasabb árú fehérjéknek, és kímélheti a fogyasztók élelmiszer-büdzséjét.

EZ IS ÉRDEKELHET

Több ponton is tettenérhető jelenség

A felmérés többi része sem volt derűlátó: a válaszadók azt mondták, hogy készülnek a recesszióra, mert észrevették, hogy a számlákat lassabban fizetik ki, valamint más jelek is utalnak arra, hogy több kulcsfontosságú iparág gyengül.

Pesszimistán látják a jövőt?

Az infláció ugyanakkor, amely a világjárvány idején felpörgött, csökkenni látszik, mivel a fogyasztói árindex, az egyik legfontosabb inflációs mérőszám, a korábbi évekhez képest is figyelemre méltóan kisebb. Kérdés persze, hogy akkor miért van az, hogy látszólag minden nagyon drága, és az emberek pesszimisták a gazdasággal kapcsolatban – jegyzi meg a cikk.

Igaz, hogy az infláció a világjárvány idején az ellátási lánc hiányosságai miatt gyorsult fel, de erős bizonyítékok vannak arra, hogy a vállalatok kapzsivá váltak, és a feltétlenül szükségesnél nagyobb árat szabtak a fogyasztóknak az élelmiszerektől a gyógyszerekig mindenre. Nem is beszélve a hihetetlenül magas lakásárakról, amelyek miatt úgy tűnik, mintha az amerikai álom elérhetetlen lenne az átlagemberek számára, miközben a leggazdagabbaknak jól megy.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 06:03