Tényleg idő előtt meghalunk, ha ilyen ételeket eszünk?
Újabb, 30 éven át végzett kutatás mutatott rá az ultrafeldolgozott élelmiszerek veszélyeire.
Újabb, 30 éven át végzett kutatás mutatott rá az ultrafeldolgozott élelmiszerek veszélyeire.
Az alapkezelő újabb beruházásától piaci átlagot meghaladó hozamokat remél.
Az erős kommunikáció garantálhatja a fogyasztók bizalmát a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekkel szemben.
Több millió eurós befektetést kapott a magyar takarmánycélú rovarfehérje-gyártó cég.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
A piaci hullámzás közepette is a hazai tejipar erősítésén dolgozik a Lactalis.
Az olcsó import termékek kiszorítják a boltok polcairól a magyar élelmiszereket.
Az Unilever ügyvezetője szerint 2024 elején jöhet a mélypont az élelmiszerek forgalmában.
Novembertől további alapélelmiszerekre is érvényes lesz a marzsokat kordában tartó jogszabály.
Brüsszel egyelőre levette napirendjéről a ketreces állattartás betiltását és az irreális állatjóléti elvárások bevezetését.
Meghatározó, de válságos éveket él meg a magyar élelmiszerfeldolgozás, napjainkban dől el, merre mehet tovább az ágazat.
Ma Portfolio Signature Klub online esemény, a téma a magyar élelmiszeripar helyzete és kilátásai.
A hamarosan megrendezendő Portfolio Signature Klub keretében kiderül, hogyan reagálhat a kihívásokra a hazai élelmiszer-feldolgozás.
Az innovatív kukoricafeldolgozó az exportra és a termékfejlesztésre fordítaná a börzén bevont tőkét.
Az új üzemmel az egyik legnépszerűbb hungarikumok gyártója duplájára növelte kapacitását.
Sokszoros díjtételek jönnek, 120 milliárdos terhet ró a feldolgozókra az új rendszer.
Az élelmiszertermelésről is szól az Alapvetés, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjének mostani adása.
Egy átlagos teafilterben több száz élőlény nyomai mutathatók ki.
Elképesztőek az áremelkedések Magyarországon.
Annál fontosabb a biztos nyelvtudás.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont