Rakétaként lő ki az indiai élelmiszerpiac

Rakétaként lő ki az indiai élelmiszerpiac

agrarszektor.hu
Egészen döbbenetes mértékben, mintegy másfélszeresére nőhet az indiai élelmiszerpiac nagyon rövid idő alatt, egy új jelentés szerint ugyanis már három év múlva csak 1,3 milliárd dollárt tehet ki a rendkívül népes országban az élelmiszerszektor. A növekedés hátterében a déli országrészek technológiai fejlesztései és a startupok állnak - írja a New Indian Express.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

- derül ki az Indiai Ipari Szövetség által kiadott és a Danfoss India által támogatott jelentésből. Az élelmiszer-feldolgozó iparban innovatív start-up cégek jelennek meg élvonalbeli technológiával - áll a CII, a CII FACE (Confederation of Indian Industry -- Food and Agriculture Centre of Excellence) és a Danfoss India által kiadott, "Food Processing Sector in India - Potential for Southern States." című jelentésben. A Danfoss India vezető szerepet tölt be a fűtés, szellőzés és légkondicionálás területén, és a dániai központú Danfoss mérnöki nagyvállalat leányvállalata.

EZ IS ÉRDEKELHET

A déli országrész viszi a prímet

"Tamil Nadu vezeti India feldolgozott gyümölcsök, gyümölcslevek és diófélék exportját, mennyiségben 33 százalékos, értékben pedig 27 százalékos részesedéssel, 2023-24-ben 2 08 370 metrikus tonnát exportálva 220,81 millió dollár értékben" - áll a jelentésben. Az indiai élelmiszer-feldolgozó iparban innovatív startupok jelennek meg csúcstechnológiával - áll a jelentésben.

A technológiai fejlődésen múlik a siker

A tanulmány betekintést nyújt a feltörekvő trendekbe, technológiákba és exportlehetőségekbe, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak és kihasználják az ágazatban rejlő lehetőségeket. Dél-India élelmiszer-feldolgozó ágazata egy forradalom küszöbén áll, az olyan innovatív szegmensekkel, mint a köles, a fogyasztásra kész és a növényi alapú tejtermékek alternatívái a gazdák számára gazdasági lehetőségek kincsesbányáját nyitják meg.

A közzétett jelentésből kiderül, hogy a technológia a kulcs a növekedés fellendítéséhez, a legmagasabb biztonsági és minőségi szabványok biztosításához, valamint India exportjának világszínvonalra emeléséhez

- mondta Ravichandran Purushothaman, a CII Hűtőlánc és Agrárlogisztika Nemzeti Tanácsának elnöke. "A Danfoss India izgatottan várja, hogy részesei lehessünk ennek az átalakító útnak, és hogy olyan fenntartható élelmiszer-feldolgozási megoldásokat fejlesszünk ki, amelyek az indiai mezőgazdaság és élelmiszeripar jövőjét alakítják" - mondta egy szombati nyilatkozatában.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?