Adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ: mutatjuk a részleteket

Adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ: mutatjuk a részleteket

agrarszektor.hu
Az élelmiszer-pazarlás növekvő, globális probléma az egész világon, miközben az élelmiszer értékes erőforrás. Magyarország Kormánya célként tűzte ki, hogy 2030-ra a háztartási élelmiszer-hulladék mennyisége csökkenjen. A cél érdekében a Magyar Kormány tudatos tervezés során több, nemzeti szintű intézkedést is hozott az elmúlt években. Az intézkedések célja, hogy minél több élelmiszert mentsenek meg és juttassanak el a rászorulóknak. Az Élelmiszermentő Központ is ezzel a feladattal kezdte meg működését.

Az Agrárminisztériummal közösen a mostani már a harmadik akció, melynek keretében szeptember 9-ig fogadja az Élelmiszermentő Központ magyarországi cégek felajánlásait. Felajánlást az adomany@emkp.hu e-mail címen, vagy a +36 30 728 6220-as telefonszámon lehet tenni, ahol a cég munkatársai válaszolják meg a felajánlásokkal kapcsolatos kérdéseket. Az iskolakezdés alkalmával a szervező Élelmiszermentő Központ szeretné megkönnyíteni az egyszülős gyermekek számára az iskolakezdést és az azt követő időszakot. A jótékonysági akció során főleg tartós élelmiszerek felajánlását várja az áruházláncoktól és vállalkozásoktól. A felajánlott termékekből csomagokat készítenek, amelyeket az Egyszülős Központ, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány segítségével szeptember közepén juttatnak el a családoknak országszerte - olvasható a Élelmiszermentő Központ Nkft. közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az egyszülős családok 40%-a nehéz anyagi helyzetben él, a szeptember pedig – az iskolakezdés költségei miatt - kiemelten nagy terheket ró rájuk. Óriási segítséget jelent a családoknak ez a szeptemberi támogatás, nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk a programnak

- mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Az Élelmiszermentő Központ feladata az élelmiszerveszteség megelőzése és a lejárathoz közeli, de még biztonsággal fogyasztható, tartós élelmiszerek összegyűjtése, és elosztása karitatív szervezetnek. Tevékenységével és a mostanihoz hasonló társadalmi akcióival igyekszik felhívni a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 14:34