Őrülten drágul a hagyma az ukrán piacokon: ennyibe kerül most

Őrülten drágul a hagyma az ukrán piacokon: ennyibe kerül most

agrarszektor.hu
Az erősödő kereslet miatt egy hét alatt 16%-kal drágult a vöröshagyma az ukrán piacokon, és már látszik, hogy sok a rosszul tárolható tétel. Ráadásul ezek a jelenlegi árak 33%-kal magasabbak, mint az előző év azonos időszakában.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ukrajnában az előző hetek pangását követően megerősödő kereslet miatt 16%-kal drágult a vöröshagyma ára a nagybani piacokon, így jelenleg a 10-15 UAH (0,24-0,36 USD/kg; 90-135 Ft/kg) sávban alakul. A legtöbb nagy gazdaság már befejezte a betakarítást, és a tárolókba helyezett tételek miatt a közvetlenül a földekről származó áru mennyisége visszaesett - írja a FruitVeB.

Mivel a kedvezőtlen nyári időjárási viszonyok és a párás-csapadékos időben végzett betakarítás miatt sok a hosszabb távú tárolásra kevéssé alkalmas tétel, jelenleg a piacokon a jó minőségű vöröshagymát keresni kell, mindenki igyekszik értékesíteni a rosszul tárolható készleteket. A jelenlegi árak 33%-kal magasabbak, mint az előző év azonos időszakában.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?