Környezetbarát piac? - Új napelemek a nagybanin

agrarszektor.hu
A Budapesti Nagybani Piac Zrt. 204 panelesre fejlesztette két éve működő napelem kiserőművét, így annak teljesítménye megháromszorozódott. Az erőmű jelenleg akár évi 60 000 kW villamosenergia termelésére is képes lehet, amely a piac egyéb zöld fejlesztéseivel együtt jelentős megtakarítást, és csökkenő környezetterhelést jelent.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Fejlesztette napelem kiserőművét a Budapesti Nagybani Piac. Az eredeti létesítményt 2013 végén helyezték üzembe, 15,7 kW-os teljesítménnyel, amely a mostani bővítéssel 50 kW-ra nőtt.

A megújult erőmű akár 60 000 kW villamosenergia termelésére is képes lehet, így húsz családi ház éves áramigényét is ki tudná kielégíteni. Emellett az erőmű egy kWh áramot harmincszor alacsonyabb széndioxid-terheléssel állít elő, mint a fosszilis anyagokkal dolgozó erőművek.

Előtérben a környezetvédelem
A Budapesti Nagybani Piac Zrt. a kétezres évek eleje óta előtérbe helyezte a környezetbarát működést. A piac először - a FKF Zrt.-vel együttműködve- megteremtette a szelektív hulladékgyűjtés feltételeit. Így a kommunális hulladék, illetve a fa- és a papírhulladék döntő hányada öntömörítős konténerekbe került.
Ezután az emberi fogyasztásra alkalmatlan, komposztban újrahasznosuló zöldség-gyümölcs hulladék, valamint a papír, a faanyag és a műanyaghulladék szelektív gyűjtését szervezte meg a piac.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58