2024. október 17. csütörtök Hedvig
Így küzdhetünk a klímaváltozás ellen? Erre készülnek Európában

Így küzdhetünk a klímaváltozás ellen? Erre készülnek Európában

agrarszektor.hu
Összeurópai érdek a zöldvagyon fenntartása, gyarapítása, ehhez pedig elengedhetetlen a szakmai szervezetek közötti párbeszéd és a jó gyakorlatok megismerése – mondta Zambó Péter, erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Budapesten, az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Európai Erdészeti Együttműködés fórumán. A 14 európai ország erdészeti szakembereinek részvételével rendezett esemény célja az erdei ökoszisztéma által nyújtott szolgáltatások bemutatása volt, különös figyelmet fordítva az erdőgazdálkodás klímavédelmi szerepére és rekreációs lehetőségeire. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A 14 európai ország erdészeti szakembereinek részvételével megrendezett esemény célja, hogy a résztvevők átfogó betekintést nyerjenek mindazokba a szolgáltatásokba, amelyet az erdei ökoszisztéma nyújt a magyar embereknek. A résztvevők a szakmai programok során találkozhattak az erdőgazdálkodás klímavédelmi szerepével vagy a rekreációs lehetőségekkel egyaránt. Zambó Péter hangsúlyozta, hogy a civil szervezeteknek kiemelt szerepe van a társadalmi edukációban. A rendezvényen számos olyan kezdeményezést mutatott be a magyar egyesület, amely a fiataloknak, az iskolásoknak szólnak, többek között a kormányzati támogatással megvalósuló Iskolában az Erdő és Erdei Iránytű programjait - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy az erdőgazdálkodás terén új kihívásokkal nézünk szembe. A magyar Alföldön már most olyan körülmények között gazdálkodunk, amelyek a klímaváltozás miatt a következő évtizedekben sok más országban is várhatóak. Az erdők jövőjének érdekében Nyugat- és Észak-Európának felénk kell tekinteni, Magyarországról pedig még délebbre kell vizsgálódni: a Balkánon és Törökországban építeni szakmai kapcsolatokat. Azt reméljük, hogy az őshonos fajok déli származású szaporítóanyagának alkalmazása a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás egyik lehetséges megoldása lesz – húzta alá Zambó Péter. Hozzátette, közös európai érdek, hogy az erdők Európa olyan zöldvagyonaként működhessenek, hogy az egész kontinensen a klímaváltozás elleni fellépés eredményes eszközei lehessenek. Megfelelő innovációkkal az erdőkre alapozott gazdaság a klímaváltozás hatásainak mérséklése mellett versenyelőnyhöz juttathatja Európát. Az erdőkre, a faanyagra épülő ipar a jövő egyik sikerágazata lehet az Unióban - hangsúlyozta az államtitkár.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?