Kiderült: itt szórták szét a Budapestet letaroló orosz bűztrágyát

agrarszektor.hu
Az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél azt az orrfacsaró bűzt, ami a napokban az egész fővárost és környékét ellepte. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig csütörtökön speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. Elmondásuk szerint még legalább hatszor kell majd hasonló szaghatásra számítania a lakosságnak, legközelebb azonban igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtökön iszonyatos bűz kezdett el terjengeni Budapesten és környékén, egészen péntek estig pedig mindenki csak találgatta, hogy honnan eredhet a szag. Az agrárszektor.hu is összegyűjtötte, mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és egyáltalán, hogyan kerülhetett most a levegőbe. A széljárás alapján először sokan Zsámbékra gyanakodtak, a Budaörsi Infó azonban kiderítette, honnan jön az orrfacsaró bűz - írja az Infostart

EZ IS ÉRDEKELHET
A kellemetlen szagot az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél a fővárosba és környékére. Ezen a vonalon kerül ugyanis kialakításra Magyarország és Európa leghosszabb közforgalmú kerti vasút hálózata, amellyel párhuzamosan tangazdaságok, új parkerdő és tanösvények létesülnek. Az Óbarok Kerti vasút Kft. a talaj-előkészítés érdekében csütörtökön vizes bázisú trágyázást végzett egy speciális orosz kompozit trágyával, hogy a növénytelepítés az elkövetkezendő hetekben el tudjon kezdődni.

A Budaörsi Infó értesülései szerint még hatszor lesz olyan munka, ami hasonló szaghatással jár, de legközelebb igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni. Hozzátették, most nagyon feszített a munkatempó, de legközelebb körültekintőbbek lesznek. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06