Nagy István: az Agrárminisztérium elkötelezett a helyi közösségek megerősítésében

Nagy István: az Agrárminisztérium elkötelezett a helyi közösségek megerősítésében

agrarszektor.hu
Kiemelt kormányzati cél a helyi közösségek, a saját sorsát kezében tartó, döntéseiért felelősséget vállaló vidéki polgárság megerősítése, jelentette ki Nagy István agrárminiszter a KDNP Önkormányzati Tanácsának őszi konferenciáján, csütörtökön, Győrben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A miniszter beszédében arra emlékeztetett, hogy a magasabb életminőséget, szolgáltatásokat nyújtó magyar vidék jövőjét akkor lesz biztos alapokra, ha a hazai és uniós forrásokkal gazdaságélénkítő beruházásokat, a befektetők számára pedig vonzó beruházási környezetet teremtő fejlesztéseket támogatunk, tudhattuk meg az Agrárminisztérium közleményéből. A tárcavezető hozzátette, hogy elsődleges szempont, hogy a lehető legkisebb adminisztrációs teher mellett nyújthassanak be kérelmeket a pályázók. Nagy István kiemelte, a Vidékfejlesztési Program 5 pályázati felhívásán keresztül eddig 1873 helyi önkormányzat fejlesztéseit, beruházásait támogatta a minisztérium. A megítélt támogatás összege meghaladja 81 milliárd forintot, amelyből mintegy 55 milliárd forintot már kifizettek, hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Nagy István arról is beszélt, hogy jelenleg 310 termelő piac működik országszerte, a "Helyi piacok és közétkeztetés fejlesztése" című felhívás keretében pedig 395 kérelmet támogatott az agrártárca. Emellett a minisztérium a "Településkép, közösségi tér fejlesztése" című felhívásra beérkezett 452 támogatott kérelmen keresztül mintegy 15 milliárd forinttal segítette azokat a beruházásokat, amelyeknek köszönhetően falvaink, vidéki városaink mindinkább felvehetik a versenyt életminőségben Európa településeivel. Nagy István kifejtette: fontos, hogy a fiatalok meglássák a vidék szépségét, a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket. Az élhető környezet és az összetartó helyi közösség egyaránt arra ösztönzi a fiatalokat, hogy itthon maradjanak, Magyarországon dolgozzanak, szülőföldjükön alapítsanak családot és a hazájukban boldoguljanak, hangsúlyozta az agrárminiszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?