Rengeteg gyomirtót lehet spórolni ezzel a technológiával

Rengeteg gyomirtót lehet spórolni ezzel a technológiával

agrarszektor.hu
Új precíziós gyomirtási megoldás bevezetését jelentette be a Sentera. Az agráranalitikai szolgáltató cég szerint az Aerial WeedScout névre keresztelt technológia segítségével akár 70 százalékkal is csökkenthető a posztemergens gyomirtó szerek kijuttatása, anélkül, hogy az a terméshozamokat negatívan befolyásolná.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Új precíziós gyomirtási technológiát vezetett be a Sentera. Az Aerial WeedScout egy olyan szelektív gyomirtószer-kijuttatási megoldás, amely egyszerre megfizethető és egyszerűen használható - írta meg a Future Farming. A cég közlése szerint a fejlett, nagy felbontású képalkotási és mélytanulási technológiák segítségével a felhasználók a gyomokat a már piacon levő technológiákhoz képest nagyobb pontossággal, hamarabb észlelhetik, ráadásul a kijuttató berendezések is normál üzemi sebességgel haladhatnak a szántóföldeken.

A Sentera precíziós gyomfelismerő térképek segítségével automatikusan egy kijuttatási tervet generál, így a gyomirtószer csak ott kerül alkalmazásra, ahol feltétlenül szükséges. A terv figyelembe veszi a kijuttatást végző gépek jellemzőit, lehetővé téve a különböző márkájú és konfigurációjú permetezőgép-flották közötti üzemeltetést.

Az Aerial WeedScout piacra dobását több mint öt év koncentrált fejlesztés előzte meg. Ennek során csökkentettük a költségeket és ahhoz szükséges időt, hogy eljussunk a képalkotástól a permetezésig

- magyarázta Brian Wenngatz, a Sentera vezérigazgatója.

A Sentera jelentése szerint az új technológia a műszeres szántóföldi kísérletek során jelentős költségmegtakarítást és a szokásos szórásos kijuttatási protokolloknak megfelelő gyomirtási hatékonyságot mutatott. Minden jelentős permetezőgép-márka támogatott, beleértve a legfejlettebb, a fúvókákat külön-külön működő rendszereket is. A technológia validálását követően a Sentera egy partner kiválasztásával fogja azt kereskedelmi forgalomba hozni.

A Sentera a napokban jelentette be azt is, hogy Hobart Beeghly és Anthony Osborne, a Bayer Crop Science és a Monsanto régóta vezető pozícióban lévő vezetői megbízást kaptak arra, hogy tanácsot adjanak az Aerial WeedScout jövőjével kapcsolatban. A vállalat azt reméli, hogy ki tudja majd használni a szakemberek széleskörű mezőgazdasági tapasztalatait a piacra lépés, a technológia, a termékfejlesztés és az iparágon belüli kiterjedt hálózat terén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02