Ezrek rohamozzák meg évente Hajdúböszörményt ezért a különös sportért

Ezrek rohamozzák meg évente Hajdúböszörményt ezért a különös sportért

agrarszektor.hu
Hajdúböszörmény 2024-ben is szeretné megszervezni azt az egyedülálló traktorhúzó versenyt, amely Kelet-Közép-Európa és Magyarország egyetlen ilyen futama - mondta el Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy a város annyira egybeforrt a mezőgazdasággal, hogy nem engedhetik meg maguknak azt, hogy a verseny előtt ne rendezzenek egy szakmai konferenciát is minden évben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ficsor László elmondta, hogy egyesületük az Európai Traktorhúzó Szövetség tagja, és a traktor pulling sportágat szeretnék bemutatni, népszerűsíteni. Ez egy amerikai eredetű, technikai sport, ami az 1980-as években érkezett Európába, és különösen az északi országokban népszerű. A szakember elmondta, hogy már 24 éve rendezik meg ezt az eseményt, és bíznak benne, hogy a versenypályájuk méltó lesz az Európa Kupa lebonyolításához. A következő évben mintegy 20 csapatot várnak, elsősorban Hollandiából, Olaszországból és Dániából. Ficsor László beszélt arról is, hogy a mezőgazdaság komoly szerepet játszik Hajdúböszörmény életében, komoly agrárvállalkozások működnek a városban, amely területét tekintve Magyarország negyedik legnagyobb, a megművelt földterületek nagyságát tekintve pedig - Hódmezővásárhely után - az ország második legnagyobb városa. Ezért nem tehetik, hogy a verseny előtt ne rendezzenek egy szakmai konferenciát is. A szakember az Agrárszektor siófoki konferenciája kapcsán elmondta, hogy ez új dimenziókat nyitott meg számukra. A szakma legfontosabb emberei, üzletemberek, vállalkozók és termelők találkozhatnak és beszélgethetnek itt - tette hozzá Ficsor László.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?