Mobilapp segíti az aratást Kínában

Mobilapp segíti az aratást Kínában

agrarszektor.hu
Hszie Guobing, a közép-kínai Henan gabonatermelő tartomány termelője és számtalan más henani gazdálkodó és mezőgazdasági dolgozó készül a digitalizáció és a mesterséges intelligencia fellendülő hullámára, amely a gépesítés után a mezőgazdaság fejlődésének legújabb és látszólag legerősebb motorjaként szolgál – írja a kínai Xinhua hírügynökség.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A cikk bemutat egy alkalmazást, amelyet a Henan tartományi mezőgazdasági gépek és mezőgazdasági területek fejlesztési központja és az Országos Mezőgazdasági Gépesítési Innovációs és Alkotó Intézet (CHIAIC) együttműködésében fejlesztették ki. Ez a Henan mezőgazdasági gépek felhőplatformjának mobil változata.

"Általában ezt a funkciót használjuk a nagy gabonatermelők betakarításakor" - mondta Hszie, miközben bemutatta az alkalmazást a Xinhuának. "Pontos és kiküszöböli a kézi mérés szükségességét." Hozzátette:

Sok más funkcióval is rendelkezik. Ha például egy gazdálkodónak nincs kombájnja, megkeresheti a legközelebbi kombájnt, rákattinthat a 'kapcsolatfelvétel a sofőrrel' gombra, és közvetlenül felhívhatja.

Több funkció is segíti a gazdákat

Zhao Huawei, a Henan tartományi mezőgazdasági gép- és termőföld-fejlesztési központ mezőgazdasági gépekkel foglalkozó részlegének igazgatója szerint a platformot 2022-ben fejlesztették ki, és a mezőgazdasági gépeken a BeiDou helymeghatározó rendszerhez szükséges intelligens terminál telepítése szükséges. "Kezdetben egy kétéves kísérleti programot hajtottunk végre olyan városokban, mint Luohe és Xinyang, idén pedig az egész tartományban bevezetjük" - mondta Zhao.

Ha jön az eső, lehet gyorsítani

Emellett információs, mérési és karbantartási szolgáltatásokat nyújt az aratógépek vezetőinek, és összekapcsolja a gazdákat a rendelkezésre álló sofőrökkel. Egy másik kulcsfontosságú funkció a betakarított terület figyelemmel kísérése az egész tartományban.

Henan Kína legnagyobb búzatermelő tartománya, amely az országos termelés egynegyedét adja, több mint 85 millió mu (mintegy 5,67 millió hektár) vetésterülettel. A nagyüzemi gépesített betakarítás általában mintegy 13 napig tart. Idén a becslések szerint 200 000 kombájn versenyzett az idővel, hogy befejezze az aratást.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01