Gazdák, figyelem! Változás történt a permetezésben itthon

Gazdák, figyelem! Változás történt a permetezésben itthon

agrarszektor.hu
A Gabonatermesztők Országos Szövetségének kezdeményezésére az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott boszkalid és piraklostrobin hatóanyag-tartalmú gombaölő szer légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig. A sok csapadék és magas páratartalom a magas hőmérséklettel párosulva kitűnő fertőzési körülményeket teremt a napraforgót és szóját fertőző gombáknak. Van, ahol már megjelentek a fehérpenész első tünetei a szárakon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A talajok sok helyen annyira átáztak, hogy földi permetezőkkel a kezelések jelenleg nem elvégezhetők. A preventív védekezés ezen kultúrák esetében kulcsfontosságú, ezért ilyen helyzetekben racionális megoldás a légi kijuttatás, amelyben idén már egy engedélyeztetett gombaölő szer is segítséget nyújt - írja a NAK. A készítmény dózisa napraforgóban 0,7-1 l/ha, szójában 0,6-1 l/ha, valamint a légi kijuttatáshoz előírt permetlé mennyiség 60-80 l/ha. Fontos, hogy a kezelés elvégzése előtt mindenki olvassa el a mellékelt engedélyokiratot és a szükséghelyzeti engedélyt is!

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?