Itt a 100 milliós fejlesztés: ez sokat hozhat a magyar mezőgazdaságnak

Itt a 100 milliós fejlesztés: ez sokat hozhat a magyar mezőgazdaságnak

agrarszektor.hu
Az évek során folytatott kutatás-fejlesztés eredményeként létrejött egy magas szintű döntéstámogató adatgyűjtő rendszer, mely integrálja a kultúrnövények és károsítóik jellemzőit, valamint a környezeti tényezők hatásait. Sikeresen zárult az eKÖZIG Regionális Informatikai Szolgáltató Központ Zrt. 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00249 számú projektje, ami az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a ”Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című és 2020-1.1.2-PIACI KFI - őszi forduló pályázati programjának finanszírozásával valósult meg.

A program elnyert visszatérítési kötelezettség nélküli támogatása 102.747.476 Ft összegű. A projekt célja egy innovatív növényvédelmi (előrejelzési) szolgáltatás kifejlesztése volt. Az általunk kidolgozott rendszer segít megelőzni és kezelni az időjárás okozta szélsőségeket, elősegítve ezzel a gazdák hatékonyabb munkáját és a termelékenység növekedését - írja a FruitVeb.

A kutatás-fejlesztés során elért eredményeink valódi gyakorlati hasznot hozhatnak a mezőgazdasági szektor számára, és hozzájárulhatnak a fenntartható gazdálkodáshoz. Az eKÖZIG Zrt. továbbra is elkötelezett az innováció iránt és a mezőgazdaság fenntartható fejlődésén túl további területeken is hasznosítani kívánja a projektben elért tapasztalatait.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?