Itt az okostanterem: digitális képzés indul az agráriumban

Itt az okostanterem: digitális képzés indul az agráriumban

agrarszektor.hu
Az ágazati képzőközpontokban elindított okostanterem program célja, hogy a duális képzésben résztvevő diákok számára korszerű, interaktív tanulási környezetet biztosítson. Éppen ezért a mai nap egy újabb mérföldkő az agrárszakképzés és a jövő agrárszakembereinek felkészítésében - jelentette ki Nobilis Márton, az élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkár a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium okostanterem átadó ünnepségén.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az államtitkár kifejtette, az elmúlt években a kormány jelentős figyelmet fordított a szakképzés átalakítására és modernizálására, hogy a jövő szakemberei ne csak elméleti, hanem gyakorlati tudással is rendelkezzenek. Hozzátette, hogy az agrárszektor létfontosságú az ország gazdasági fejlődése szempontjából, ezért olyan képzési rendszert hoztunk létre, amely az innovációra és a fenntarthatóságra épít - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Nobilis Márton elmondta, az okostanterem létrehozása egy példaértékű beruházás, amely a legmodernebb technológiával és infokommunikációs eszközökkel - köztük egy 86”-os érintőkijelzős interaktív tábla, 30 laptop, 30 tablet, 1 db dokumentumkamera, valamint 28 variálható tanulói asztal és szék - biztosítja, hogy diákok a legmagasabb színvonalú oktatásban részesüljenek. A modern digitális eszközökkel felszerelt tantermek különösen fontos szerepet játszanak az angol és német nyelvek elsajátításában, amely a nemzetközi piacon is versenyképessé teszi a fiataljainkat. Ezek az újítások lehetővé teszik, hogy a diákok hatékonyabban készüljenek fel a munkaerőpiacra.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?