Elkerülhetetlen a húsdrágulás

agrarszektor.hu
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Februárban csaknem 50 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak; éves alapon leginkább a növényi termékek drágultak, több mint két harmaddal a második hónapban. Szabó Márton a Gazdasági Rádiónak elmondta, hogy az áremelkedés csak részben jelenik meg az élelmiszerek fogyasztói árában: fékező hatással van ugyanis az erős piaci verseny.


Az alapanyag egyébként is csak 30-40 százalékban befolyásolja a feldolgozott élelmiszerek árát, bár az is igaz, hogy drágulhat a szállítmányozás, és az energia is. A cukor ára a következő hónapban ugyanakkor már csökkenésnek indulhat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?