Brit vezér kerül a Syngenta Magyarország élére

agrarszektor.hu
Matthew Pickard lett a Syngenta Magyarország ügyvezető igazgatója augusztus elsejétől. A brit szakember eddig a cég skandináv egységének vezetője volt. A magyarországi vállalat eddigi ügyvezető igazgatója, Czigány Tibor a Syngenta afrikai divíziójában folytatja pályafutását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Matthew Pickard magyarországi kinevezéséig a Syngenta skandináv kereskedelmi egységének vezetőjeként dolgozott. Irányításával jelentős előrelépést ért el a vállalat az északi régió növényvédelmi és vetőmagpiacán. A brit szakember 1999-ben csatlakozott a vállalathoz, az eltelt 18 évben több fontos pozíciót töltött be Európában és Afrikában. A Syngenta Magyarország új vezetője szakmai pályafutását az értékesítésben kezdte, továbbá közreműködött a Cheeroke brit és a Seguris uniós piacra történő bevezetésében is. Emellett az ő nevéhez fűződik több új üzleti egység megalapítása Afrikában, valamint a közép-európai gabona marketingstratégia kimunkálása.


Matthew Pickard első hazai sajtóbeszélgetését az agrárszektor.hu-nak ígérte, az exkluzív bemutatkozó interjúval hamarosan jelentkezünk!

 

Magyarország a globális vállalatunk számára kifejezetten fontos ország, ahol komoly eredményeket értek el munkatársaim a növényvédelmi megoldások és vetőmagok értékesítésében és olyan előremutató kezdeményezések kimunkálásában, mint például a nemzetközi figyelmet felkeltő ContivoTM mezőgazdasági szaktanácsadási program, amelyet ma már 400 ezer hektáron használnak a gazdálkodók. Nagyon kíváncsi vagyok Skandináviában "egzotikusnak" számító növényfajokra, mint például a napraforgó, amely itt meghatározó jelentőségű

- mondta Matthew Pickard.

A Syngenta Magyarország eddigi vezetője, Czigány Tibor a vállalat afrikai régiójában, Zambiában folytatja a karrierjét. Itt a kereskedelmi egység vezetésén túl felelős lesz a Syngenta itt működő kutatás-fejlesztési részlegéért, farmjaiért.

A vállalat 5 évvel ezelőtt Mezőtúron adta át legnagyobb európai vetőmagüzemét. A 13,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az itt előállított kukorica vetőmagokkal a Kelet-Európától Franciaországig szinte egész Európát ellátják. Nem utolsósorban Magyarország biztosítja azt a tekintélyes mennyiségű napraforgó-vetőmagot is, amelyekkel a belföldi gazdaságok mellett környező országok és Európa termelői gazdálkodnak. Az országban ezeken kívül fontos kutató-fejlesztő tevékenység is zajlik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?