Részletes időjárási adatokat kaphatnak a gazdák

agrarszektor.hu
Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (NMNK) által működtetett növényvédelmi- és időjárás-előrejelző rendszer. Ezentúl a gazdálkodók településekre lebontva kérdezhetik le a különböző időjárási adatokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Komoly fejlesztéssel megújul a NAK és az MNK 75 növényorvos bevonásával működtetett országos növényvédelmi- és időjárás-előrejelző rendszere, amelynek első fázisa most készült el. A szolgáltatás négy éve indult és ingyenes.

A www.novenyvedelem.nak.hu oldalon a szakemberek területre és növénykultúrára lebontva, heti rendszerességgel szöveges növényvédelmi információkat tesznek közzé. A rendszer egyik újdonsága, hogy a gazdálkodók a korábbi struktúrához képest a különböző időjárási adatokat településekre lebontva kérhetik le - írja közleményében a NAK.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A megújult portál felhasználóbarátabb felülettel, látványosabb képi világgal és egyszerűbb kezelhetőséggel áll rendelkezésére, valamint létrehozták a galéria menüpontot is, amellyel az oldal látogatói a károsítások tüneteit is megtekinthetik az egyes növénykultúrákban. Az idei fejlesztések lehetővé teszik a mobileszközök alkalmazását is.

A rendszer és az általa nyújtott szolgáltatások további fejlesztése folyamatosan zajlik - közölte a NAK. A szolgáltatás alapvető célja, hogy a gazdák saját gazdaságukban hatékonyabb növényvédelmi intézkedéseket tehessenek, amelyekhez elengedhetetlen a tábla szintű növényvédelmi megfigyelés. A következő fejlesztési fázis fókuszában így a portál szakmai hátterének fejlesztése áll majd, amelyben jelentős szerep jut a térinformatikán alapuló számítások felhasználásával nyert pontosabb adatoknak. Az elérhető új szolgáltatásokkal cél egy olyan előrejelző rendszer létrehozása, mellyel a preventív növényvédelmi kezelések megtervezésében kapnak segítséget a gazdák és a korábbiakhoz képest még tervezettebben végezhetik majd a tevékenységüket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?