Volt értelme a tiltakozásnak: az Austria Juice is beadta a derekát

agrarszektor.hu
A Döhler Kft.-vel kötött megállapodás után tegnap délután megállapodás született a demonstráló gazdák és az Austria Juice, valamint a Rauch Kft. között is. Mától ők is 20 forintot adnak a léalmáért. Már csak egy felvásárló vonakodik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tegnap délután hosszú tiltakozást és tárgyalást követően a legnagyobb almafeldolgozó is jobb belátásra tért, és megadta a termelők által követelt kilónkénti 20 forintos összeget az ipari almáért. Elsőként a viszonylag kis feldolgozói kapacitással bíró Döhler Hungária Kft. döntött így, majd a legnagyobb hazai felvásárló, az Austria Juice is beadta a derekát, és hasonló lépésre szánta el magát a Rauch Kft. is. Az Austria Juice bejelentette, hogy augusztus 30-ától az ipari almát nettó 20 Ft/kg áron, a rezisztens fajtákat pedig 22 forintos áron vásárolja fel azoktól, akikkel szerződést kötött. A Rauch Kft. szintén ma reggel óta veszi át az almát ezen az áron.

Két osztrák nagyvállalkozás tehát már változtatott a magatartásán, a mátészalkai, magyar magántulajdonban lévő ESZAT Kft. viszont tegnap estig nem nyilatkozott pozitívan. A tüntető gazdák kilátásba helyezték: ha a cég ma reggel sem hirdet elfogadható átvételi árat, akkor a demonstráció az üzem előtt tovább folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?