30 milliós támogatással indult újra a magyar komlótermesztés

agrarszektor.hu
Kétezerötszáz tő komló elültetésével, több mint két évtized után ismét elindul a komlótermelés Magyarországon. A termelés a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) és a HEINEKEN Hungária kezdeményezésében valósul meg, amelyet a Heineken 30 millió forinttal támogat, és szerződésben vállalja, hogy piacon áron veszi át a megtermelt komlót.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több mint húsz év után ismét elindul Magyarországon a komlótermelés a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) és a Heineken Hungária kezdeményezésében - írja közleményében a Heineken Hungária. Az egy hektáros területen kétezerötszáz tő komló elültetésével a sör legfontosabb ízesítőjének termelése kezdődik el újra az országban, ez pedig azt jelenti, hogy a Soproni sor is hamarosan magyar komlóból készülhet. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A termelést Kastélyosdombón valósítják meg, ahol egy hosszú távon is fenntartható, kereskedelmi szempontból is életképes komlótermesztés közösségi modelljének megvalósítása zajlik. A Heineken Hungária a Magyar Ökumenikus segélyszervezettel kötött szerződésében vállalta, hogy a program elindítását 30 millió forintos pénzügyi támogatással teszi lehetővé, a megtermelt komlót pedig piaci áron veszi át.

Több mint egyéves előkészítés után november elején megkezdődött a komlópalánták elültetése. Ez idő alatt a programban résztvevőket megtanították a növény termesztésének fortélyaira, ápolási követelményekre, valamint azokra a speciális technikákra, amelyek révén a palántából a sörgyártás során használható alapanyaggá nevelhető a komló. Ezt követően telepítették a termesztéshez szükséges speciális oszlopokat a segélyszervezet kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központjának területén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?