Jönnek a felhők, de csak szórványos csapadékot hoznak

Jönnek a felhők, de csak szórványos csapadékot hoznak

agrarszektor.hu
Gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk a hétvégén, de csak kevés helyen fordul elő csapadék, főleg a délnyugati országrészben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Európa időjárásában jelentős az Északi-tenger felett elhelyezkedő hatalmas kiterjedésű magasnyomású képződménynek a középpontja, amely a szárazföld nagy részének viszonyait meghatározza. Területén nagyrészt derült az ég, sok a napsütés.

Az anticiklon keleti peremén a Kelet-európai-síkság északi része fölé hideg levegő áramlik, arrafelé a legmagasabb hőmérséklet mindössze 10 fok körül alakul. Délnyugat felé haladva ugyanakkor egyre magasabb értékeket mérnek, a legmelegebb az Ibériai-félszigeten van, ahol a délutáni órákra több helyen 30 fok köré melegszik fel a levegő.

Felhős ég lesz, helyenként esővel

Idehaza vasárnap éjfélig a gomolyfelhők mellett észak felől megnövekszik, néhol megvastagszik a fátyolfelhőzet. Éjszaka nagyrészt közepesen felhős lesz az ég. Vasárnap napközben az ország északkeleti felén kiderül az ég, de másutt is sok lesz a napsütés a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett.

Az északkeleti, északi szél szombaton még csak kevés, vasárnap már több helyen megélénkül, északkeleten és zivatar környékén erős széllökés is lehet

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?