Valami nem stimmel a lengyeleknél: hiányozhat a hagyma a piacokról

Valami nem stimmel a lengyeleknél: hiányozhat a hagyma a piacokról

agrarszektor.hu
Június vége felé még a nagyon korai, átmeneti szakaszában jár a lengyel hagymaszezon: a tavalyi áru lassan eltűnik a piacokról, de az újtermésű tételek még nem érhetők el nagy tételekben. A kínálat hétről hétre javul ugyan, de az már most is látható, hogy idén méretproblémákkal kell szembenéznie a lengyel termelőknek és felvásárlóknak, mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok nem tették lehetővé a fejek tömegének és átmérőjének növekedését.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Általánosságban elmondható, hogy a kínálat javul, de idén egyértelmű hiány tapasztalható a nagyobb hagymák termelésében. Az utóbbi hetekben az árak alakulását jelentősen befolyásolta, hogy Hollandiából rengeteg alacsony minőségű élelmiszeripari feldolgozásra váró hagyma érkezett Lengyelországba, jellemzően 0,3 PLN/kg (28 Ft/kg) körüli áron - írja a FruitVeB. Ezek minősége annyira rossz, hogy a holland exportőrök még ilyen áron is szívesen szállították a lengyel megrendelőkhöz, mert Hollandiában ezeket meg kellett volna semmisíteni (ami költségesebb lett volna, mint a lengyel szállítás).

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 6. 13:27