
Egyre több ilyen élelmiszer van itthon: sokan veszik, de ezt nem tudják róla
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
Magyar Államkincstár 55/2023. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet szerint a 2023. pénzügyi évben kifizethető támogatási keretösszegről
I. Jogszabályi alap
A szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet 13. § (4) bekezdése értelmében az adott pénzügyi évre meghatározott támogatási keretösszeg változásáról az agrárpolitikáért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) tájékoztatja a Magyar Államkincstárt (a továbbiakban: Kincstár), amely a módosított keretösszegről közleményt tesz közzé.
II. A borászati melléktermékek támogatással történő lepárlására fordítható támogatási keretösszeg
A miniszter által adott tájékoztatás alapján a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek lepárlására fordítható támogatási keret összege a 2023. pénzügyi évben: 1 506 000 euró.
III. A közlemény hatálya
Jelen közlemény a Kincstár honlapján történő közzététele napján lép hatályba. A közlemény hatályba lépésével egyidejűleg a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet szerint a 2022. pénzügyi évben kifizethető támogatási keretösszegről szóló 78/2022. (XII. 12.) számú Kincstár Közlemény hatályát veszti.
További részletek: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/55-2023-x-5-szamu-kincstar-kozlemeny
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
Egyre bizonytalanabb a banán jövője, 2080-ra a termelő régiók 60 százalékát fogja súlyosan érinteni a klímaváltozás.
Mi a jó választás az otthoni konyhakerthez? Hogyan készüljünk elő a forró nyári hónapokra?
Cél a termelési kiesés miatti terhek megkönnyítése és az állattartó telepeken dolgozók munkahelyeinek megőrzése.
A zöldségek halványítása egy olyan technika, amely során folyamatosan, vagy egy bizonyos fejlettségi szinttől a növényt fénytől elzárva termesztik.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.
Megújult a közkedvelt starter műtrágya, a Corn Starter Pro