Ismét igényelhető a különleges tejtámogatás

agrarszektor.hu
Május 16-ig lehet különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó tejtámogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). A támogatás nehéz helyzetben lévő, gazdasági vagy környezeti szempontból érzékeny területen gazdálkodó tejtermelőknek nyújt segítséget.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A támogatás alapja a 2010/2011. kvótaévben értékesített tejmennyiség. Azok a tejtermelők kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha állatállománya szerepel az ENAR nyilvántartásban, gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny helyen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár SAPS támogatásra jogosult területtel.

A támogatási kérelmeket (melyek egyben kifizetési kérelemnek is minősülnek) 2011. május 15-ig kell benyújtani a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségre. Mivel ez a dátum idén munkaszüneti napra esik, a kérelmeket legkésőbb 2011. május 16-án is postára lehet adni. A határidő elmulasztása azonban jogvesztő jellegű, így az azon túl beérkezett kérelmeket a Hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A támogatás mértékét az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnak az Európai Bizottság által meghatározott pénzügyi kerete és a kérelmezett értékesített tejmennyiség határozza meg.

További részleteket valamint a támogatás igénybevételéhez beküldendő formanyomtatványt a Hivatal honlapján olvasható 62/2011 (IV.4.) MVH Közlemény tartalmazza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?