Figyelmeztetés érkezett: ezt sok magyarnak el kell intéznie október 20-ig

Figyelmeztetés érkezett: ezt sok magyarnak el kell intéznie október 20-ig

agrarszektor.hu
Közeleg az első EPR adatszolgáltatás határideje, ami október 20. Ehhez kapcsolódóan már elérhető a körforgásos termékek tekintetében, az első negyedévre vonatkozó bevallási csomag.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

80/2023 (III.14.) Kormány rendelet alapján minden kötelezett negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjáig az országos hulladékgazdálkodási hatóság részére adatot szolgáltat - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ennek a kötelezettségének az OKIR kapun keresztül tehet eleget: https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/ Melyhez a felhasználói kézikönyv a következő linken érhető el: https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/utmutato/1

A jövő évre vonatkozó kiterjesztett gyártói felelősségi díj egy egységre vetített mértékét a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter rendeletben határozza meg, várhatóan november 30-ig. Ennek elősegítése érdekében folyamatban van a csomagolási anyagáram díjtanács megalakulása is, melynek feladata a kiterjesztett gyártói felelősségi díjelőkészítő tevékenység szakmai támogatása. A díjtanács öt fős testület, amelynek elnöke a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke vagy az általa kijelölt személy, további tagjai pedig a gyártókat képviselő szakmai érdekképviseleti szervezetek képviselője, a hulladékhasznosítókat képviselő szakmai érdekképviseleti szervezetek képviselője, a koncessziós társaság képviselője és a miniszter által kijelölt személy.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?