Itt az újabb fordulat a Bige Holding ügyében: döntött a bíróság

Itt az újabb fordulat a Bige Holding ügyében: döntött a bíróság

MTI
Eredmény nélkül ért véget a Bige Holding szolnoki gyára kapcsán csaknem hat éve indult eljárás.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Csaknem hat év után eredmény nélkül véget ért a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. hulladékgazdálkodási és környezetkárosítási ügyében indított eljárás. Az ügy 2018 november 13-14-én kezdődött, amikor a Bige Holding Kft. szolnoki ipartelepen lévő gyárát 350 fő hatósági ember lényegében „megszállta”. Ezzel együtt a rendőrök összesen - 15-30 fős csapatokkal - 13, a katasztrófavédelmisek pedig 26 alkalommal szálltak ki a szolnoki gyár területére.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az eljárás alatt a Bige Holding Kft. gyára több hónapig állt, bírósági döntés nyomán indulhatott csak újra, a hatósági leállítás ugyanis a bíróság döntése szerint nem volt jogszerű. A Bige Holding Kft. semmilyen bűncselekményt, illetve semmilyen környezetvédelmi vagy hulladékgazdálkodási jogsértést nem követett el. Ez abból is kitűnik, hogy a társaság az elmúlt 26 évben egyetlen környezetvédelmi bírságot sem kapott, de még figyelmeztetést sem a hatóságok részéről. A vállalat mindig szigorúan betartotta a szabályokat és mindig arra törekedett, hogy a hatóságokkal kiegyensúlyozott, korrekt együttműködést valósítson meg

- olvasható a szolnoki gyár közleményében. 

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?