Sokan kidobják ezeket az élelmiszereket, pedig nem kellene: mi folyik itt?
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
A környezetvédelmi termékdíj csökkentheti a káros termékek használatát és mérsékelheti a környezeti károkat.
A tojáshéj sokoldalú és környezetbarát felhasználása egyre népszerűbb, már lebomló evőeszközök előállításánál is alkalmazzák.
Eredmény nélkül ért véget a Bige Holding szolnoki gyára kapcsán csaknem hat éve indult eljárás.
November 6-ig lehet pályázni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre, a fő téma az élelmiszerpazarlás.
A Nébih a hatékony növényvédelem mellett a hulladék mennyiségének minimalizálását is szem előtt tartja.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
Komoly fejtörést okozhat az embereknek, hogy az őszi avarral, és a metszések után maradt zöldhulladékkal mit is kezdjenek.
Így segítenénk elő az élelmiszerveszteség és -pazarlás csökkentésével kapcsolatos ismeretek, kutatások és legjobb gyakorlatok cseréjét.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
Az Európai Bizottság felszólítja a tagállamokat, hogy teljesítsék a hulladékgyűjtési és újrafeldolgozási célokat.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
A kormányrendelet, amely a levegő védelméről szól, egyértelműen kijelenti, hogy tilos a tarlóégetés.
Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum, melynek célja a pazarlás csökkentése.
A földrajzi árujelzőkkel tudjuk a magyar termékeket megkülönböztetni és védeni is, ezt a továbbiakban is nagyon fontosnak tekinti hazánk.
A magyar élelmiszergyártók költségek terén nem tudnak versenyezni külföldi versenytársaikkal.
Jelentős mértékben csökkentenék a döntéshozók a csomagolási hulladék mennyiségét az EU-ban.
Hazai szennyvíztisztítók mikroműanyag-méréseinek eredményeit mutatták be a Magyar Tudományos Akadémián.
A kötelező akciók miatt a mai napig vannak olyan termékek, amelyeket 15%-os veszteséggel értékesítenek az üzletek.
A háztartásokban keletkezett hulladék 65 százalékának újrahasznosítása a cél Békés megyében.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
Az elmúlt időszak rekordméretű áremelkedése után ismét visszaeshet az olívaolaj ára a boltokban.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.