Ezt már nem tudják elkerülni az agrárvállalkozások: eljött az idő, lépni kell

Ezt már nem tudják elkerülni az agrárvállalkozások: eljött az idő, lépni kell

agrarszektor.hu
A külső, elsősorban pályázati és területalapú finanszírozás megkerülhetetlen az európai agrárvállalkozások működéséhez, ezek nélkül a legtöbb hazai vállalkozás is veszteséges lenne. Bár mindez az ökológiai gazdálkodás esetében nem feltétlenül igaz, ebben a tudásintenzív művelési módban is hatalmas az igény a naprakész financiális információkra, ahogy azt a Biokontroll nemrég véget ért konferenciasorozata is bizonyítja.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Három, szűkebb szegmensnek tartott online konferenciát az ökológiai gazdálkodókat tanúsító Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A biofeldolgozó-üzemek, biokertészetek és bio-állattartók számára szervezett három eseményen elsősorban arról volt szó, hogyan tudnak a fenti gazdasági szereplők minél eredményesebben részt venni a várható, részben még társadalmi egyeztetés alatt álló, beruházásokat támogató pályázatokon. A rendezvényeken az összesen csaknem 600 résztvevő pályázatíróktól, a Biokontroll saját szakembereitől (ellenőr, tanúsító) kapott információkat, miközben a szegmens több ismert, korábban már sikeres szereplője is megosztotta tapasztalatát az érdeklődőkkel - írja közleményében a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mindez nem önkényes. Egyfelől biztosítja a fenntartható gazdálkodás, mint elsődleges cél megvalósulását, másfelől kiemelt figyelmet fordít a visszaélések megelőzésére, egyúttal sajnos emelve a tévedések kockázatát is. A nehézségek ellenére hiba lenne elmulasztani a pályázatok adta lehetőségeket, a támogatások mértéke, összege, aránya ugyanis folyamatosan nő. Míg tavaly, illetve a korábbi években az ökológiai gazdálkodást, feldolgozást vállalók jellemzően 5-10 többlet pontot kaptak a pályázatokon, mostantól – a magyar Biokultúra Szövetség kérésének megfelelően - a plusz pontok mellett 10 % kiegészítő forráshoz is jutnak, ami jelentős előrelépés - mutatott rá dr. Roszík Péter.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ökológiai gazdálkodás eleve egy tudásközpontú szemlélet és gazdálkodási gyakorlat, amihez a finanszírozáshoz, források biztosításához kapcsolódó tudás is egyre inkább hozzá tartozik. Mindezt az eseménysorozat sikere is igazolja, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a megjelenő pályázatokkal összhangban további hasonló eseményekre kerül majd sor.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 7. 19:11