Elindult a termelés a Nestlé büki üzemében

agrarszektor.hu
A 13 milliárd forintos beruházással felszerelt 4 új gyártósornak köszönhetően megduplázza alutasakos kapacitását az állateledel-gyártás régiós központja.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"15 év alatt összesen 35 milliárd forintos beruházást létesítettünk Bükön, az elmúlt 3 évben megdupláztuk a helybéli foglalkoztatottak számát. Az állateledel-gyártás közép-európai központjaként elismert büki gyárunkban 780-ra emelkedett a munkavállalók száma. Bük kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai életében, az elmúlt évek helyi beruházásaival nem csupán Bük, hanem Magyarország iránt is elköteleződtünk" - mondta Michael Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a mostani beruházással 165 helyi szakembernek biztosítottak munkahelyet.

"A tavalyi, 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt 4 új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása" - mondta az átadó ünnepségen Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója. Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba - többek között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába - exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás (a cégek számát tekintve).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?