Nagy fordulat állt be Bige László ügyében: komoly döntést hozott a törvényszék

Nagy fordulat állt be Bige László ügyében: komoly döntést hozott a törvényszék

agrarszektor.hu
Felmentették első fokon Bige László műtrágyakirályt április 25-én a Nyíregyházi Törvényszéken. A magyar milliárdosnak kedden délelőtt 10 órakor kezdődött a pere, amelyet a vesztegetési és okirathamisítási ügyében tartottak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Április 25-én, kedden délelőtt 10 órakor tartották a magyar milliárdos, Bige László vesztegetési és okirathamisítási ügyében a tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszéken. A műtrágyakirályt, aki állítása szerint nem követett el semmilyen bűncselekményt, most első fokon felmentették a vádak alól - írja a Blikk.

A vádirat szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 135 millió forintos vesztegetéssel vádolja Bige Lászlót, aki a 2009-es év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével, és felajánlotta neki, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. A megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. Az irreálisan leértékelt terméket a vállalkozó által kijelölt cégek vehették meg, majd ezt követően azt többségében úgy értékesítették a végfelhasználóknak, mintha nem minőséghibás termékről lenne szó, tehát jóval magasabb áron a beszerzési árhoz képest. A vád szerint Bigéék öt éven át, 2011 és 2016 között jártak el így.

FRISSÍTÉS: Az MTI-ben megjelent közlemény szerint a tárgyaláson a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban a bűnösség megállapítása miatt fellebbezett, ezért az ügy a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29