Durva, mit ki nem találnak a cégek koronavírus-járvány idején: ilyet még senki sem látott

Durva, mit ki nem találnak a cégek koronavírus-járvány idején: ilyet még senki sem látott

agrarszektor.hu
A világon egyedülálló szolgáltatást kínál egy szilícium-völgyi gazdaság a koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozóknak, hogy megtörje a lassan monotonná váló végtelen Zoom hívásokat és videokonferenciákat. Nem kerül 100 dollárba (kb. 32,5 ezer forint) se, hogy a Sweet Farm állati lakói csatlakozzanak a beszélgetéshez. A Goat 2 Meeting nevet viselő projekt keretén belül kecskék, lámák és más háziállatok jelenhetnek meg a hivatalos megbeszéléseken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A gazdaság társalapítója, Anna Sweet a Business Insider portálnak elmondta, hogy a koronavírus-járvány több millió embert kényszerített arra, hogy bezárkózzon a lakásába és otthonról dolgozzon. Ennek következtében ugrásszerűen megnőtt a különféle videobeszélgetést lehetővé tevő programok, mint például a Zoom, a Google Hangouts és a Skype forgalma, illetve minden olyan platformé, amely képes valós idejű hang- és képtovábbításra több személy között is. A Goat 2 Meeting csak egy azok közül az innovatív megoldások közül, amelyek ezeknek az igényeknek a kiszolgálására jöttek létre.

Noha a programot csak március közepén indították el, már most több mint 300 felkérést kaptak, mondta Anna Sweet. A gazdaság állatai már a legnagyobb cégek és startupok online megbeszéléséein is megjelenetek már. Egy nagy jogi iroda például egy teljes órás virtuális birtokbejárásra is befizetett már, a jogászok pedig a gyerekeiket is odaültették maguk mellé, amíg tartott az esemény.

A megrendelők 65 és 250 dollár (21-80 ezer forint) közötti összegeket fizethetnek ki a különféle állatokkal, mint például kecskékkel, bárányokkal, tehenekkel, sertésekkel, pulykákkal és az eddig legnépszerűbbnek bizonyuló lámákkal való különféle interakciókért. 65 dollárért például legfeljebb 6 fő egy 20 perces virtuális birtokbejáráson vehet részt, nagyobb csoportok pedig 100 dollárért 10 percig élvezhetik a kiválasztott állat társaságát a megbeszélésen, 250 dollárért pedig egy 25 perces birtokbejárást is kaphatnak.

Anna Sweet, aki maga is a Szilícium-völgyben dolgozik, a technológiai ágazatban, eredetileg nonprofit állatmenhelyként alapította a Sweet Farmot, hogy megmutassa az embereknek, honnan is jön az élelmiszer, amit nap mint nap fogyasztanak. A gazdaság részben a személyes látogatásokból tartotta el magát, ami a mostani járvány miatt teljesen lehetetlenné vált. Ha a Goat 2 Meeting projekttel kicsit pótolhatja a kieső pénzeket, akkor már megérte, mondta Anna Sweet.

A Sweet Farm ezen kívül ingyenes virtuális terepbejárásokkal is szolgál iskoláknak és más nonprofit szervezeteknek. A gazdaság társalapítója elmondta, hogy már Nagy-Britanniából és Brazíliából is voltak “osztálykirándulói", és nemsokára egy észak-karolinai hajléktalanszálló lakóinak fognak virtuális birtokbejárást tartani. A Goat 2 Meeting szolgáltatásait ezen a linken lehet megrendelni.

Azt hiszem, egy kicsit mind stresszesek vagyunk emiatt az egész helyzet miatt. Ráadásul sokan teljesen bezárkóztak az otthonaikba. Reméljük, hogy az állatainkkal és a virtuális körbevezetéseinkkel kicsit jobbá tudjuk tenni ezeknek az embereknek a napjait

- mondta Anna Sweet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?