Itt ingyen adnák a földeket és a költőpénzt

agrarszektor.hu
Ingyen osztaná szét az állami földeket az orosz mezőgazdasági minisztérium. Az országban ugyanis mintegy 56 millió hektárnyi művelésre alkalmas terület hever parlagon. Az állam a bérlőknek öt évre adná oda a földeket, amelyeket nem adhatnának el. Annak ellenére, hogy a minisztérium még a befektetők kezdeti kiadásait is kompenzálná, eddig nem sokan vállalkoztak a több millió hektárnyi föld feltörésére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ingyen bérelhetnék az állami földeket Oroszországban azok, akik vállalják, hogy megművelik azokat - írja a napi.hu a Vedomosztyi orosz napilapra hivatkozva. A moszkvai mezőgazdasági minisztérium szerint ugyanis a termőföldek huszonnyolc százaléka, vagyis mintegy 56 millió hektárnyi terület áll megműveletlenül az országban. Az orosz állam ezért öt évre ingyen adná oda az állami földeket, egyetlen feltétele csupán az, hogy a bérlők nem adhatják el az így megszerzett területeiket.

Putyin is támogatja a földosztást 
Korábban maga Vlagyimir Putyin államfő tett javaslatot arra, hogy az állam ingyen adjon földeket az orosz Távol-Keleten élőknek mezőgazdasági művelésre. A kihasználatlan földterületek közel fele -21,6 millió hektár -ugyanis Szibériában található. A jórészt lakatlan, minden infrastruktúrát nélkülöző még utakkal sem rendelkező térség hasznosítására viszont a napilap szerint egyelőre nem érkezett tömeges jelentkezés.

Az orosz napilap szerint a gazdasági minisztérium már áldását adta a tervre. Ráadásul a befektetői kedv növelése miatt a minisztérium kompenzálná a befektetők kezdeti kiadásait. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy nem sokan művelnék meg az ingyen földeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?