Több ezren lesznek öngyilkosok évente az uzsorások miatt

agrarszektor.hu
Több ezer farmer követ el öngyilkosságot Indiában évente, mert nem tudja visszafizetni kölcsöneit a bankoknak és az uzsorásoknak. A kormány többek között az öntözésben, a vetőmagellátásban és a szerkezetváltásban látja a megoldást, de a változtatási tervek egyelőre nem igazán vezettek eredményre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Miután a nyári monszunesőzések egyre kiszámíthatatlanabbak, évek óta aszály sújtja a több mint egymilliárdos országot. Az aszály miatt a termés nagymértékben elmarad a várakozásoktól, és a többnyire zsebkendőnyi földeken gazdálkodó családok nehézségeit a világpiaci élelmiszerárak csökkenése is fokozza. Terménybiztosítással pedig a 263 millió gazdaság mindössze tizede rendelkezik a magas biztosítási díj miatt.

A szubkontinens családi gazdaságainak több mint fele nagy összegekkel tartozik a bankoknak, valamint a helyi uzsorásoknak, és a mai piaci helyzetben reményük sincs adósságuk csökkentésére. Ezért évek óta sok ezren menekülnek az öngyilkosságba.

Az indiai National Crime Records Bureau adatai szerint 2014-ben 5650 farmer lett öngyilkos - jelentette a Reuters hírügynökség, hozzátéve, hogy többségük a Mumbaitól keletre eső közép-indiai Maharashtra államban. A kormány arra törekszik, hogy növelje az öntözhető területek arányát és vetőmaggal lássa el a gazdálkodókat. Emellett azt szeretné, ha a gazdák a hagyományos cukornád helyett kevésbé vízigényes növényeket termesszenek.

Forrás: blog.syngenta.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?