Ilyen időjárásra biztosan kevesen számítanak karácsonykor: mutatjuk, mi várható

Ilyen időjárásra biztosan kevesen számítanak karácsonykor: mutatjuk, mi várható

MTI
Pénteken este egy csapadékzóna érkezik, de szombaton felszakadozik a felhőzet, és vasárnap többfelé előfordulhatnak napos körzetek is. Megszűnnek a hajnali fagyok, és a karácsonyi hétvégén tíz fok feletti maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken az ország északkeleti felén erősen felhős vagy borult, párás idő várható, míg dél, délnyugat felé haladva szakadozottabb lesz a felhőzet és néhány órára kisüt a nap. Este északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Az északi megyékben napközben helyenként fordulhat elő eső, zápor, majd este, késő este északnyugat felől csapadékzóna érkezik esővel. A déli, délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az északkeleti részeken 2, 5, míg az ország délnyugati felén 6 és 11 fok között alakul.

Szombaton, szenteste napján reggelig jobbára borult lesz az ég és többfelé várható eső, zápor. Napközben a frontfelhőzet vékonyodik, szakadozik, dél felé húzódik, északkeleten is zsugorodik a köd, illetve a rétegfelhőzet és csak helyenként hullhat csapadék, nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Karácsony első napján, vasárnap az éjszakai ködfoltok nagy része feloszlik. A változó vastagságú felhőzet - főleg réteg és fátyol - mellett előfordulnak napos körzetek, illetve időszakok. Legfeljebb szitálás fordulhat elő, éjjel esetleg ónos szitálás. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02