Önkéntes karanténba vonult Bálint gazda a koronavírus miatt

Önkéntes karanténba vonult Bálint gazda a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
Bálint György, ismertebb nevén Bálint gazda is önkéntes karanténba vonult a koronavírus-járvány miatt. Az ország kedvenc kertészét családja győzte meg a lépés szükségességéről.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 100 éves Bálint György családja hatására önkéntes karanténba vonult. Az ország kertésze a koronavírus-járvány miatt minden előadását lemondta, és jelenleg csak a ház körül tevékenykedhet, írta meg a Blikk.

Valóságos fegyőrré váltam, mert Gyurka nehezen szokta meg, hogy nem mehet sehova. A 101. életévéhez közelítve is hiperaktív, de legalább a koronavírus-veszély miatt lemondott minden előadást

- mondta el a lapnak felesége, Antónia.

Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám

- mondta a helyzetéről Bálint gazda.

Az idős férfi mostanában a szőlőt metszi, igyekszik kihasználni a jó időt. Bálint György csak a kertben tevékenykedhet, a családja ugyanis szigorúan ügyel rá, hogy betartsa a karantént.

A karantén nélkül is sokan mondták, hogy pihenjek többet, de nem tudok. Már reggel a számítógépnél ülök, válaszolok a levelekre. Ezt most is megtehetem mindennap, de az utcára nem engednek a szeretteim, az unokáimtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt

 - árulta el az ország kertésze.

Bálint gazda azt is elmondta, hogy a koronavírust nem szeretné elkapni, így szót fogad a családjának. Antónia, a felesége vigyáz rá, és nem hagyja, hogy megszegje a házi karantén szabályait.

(A cikkben szereplő képek 2017-ben készültek, és az MTI/Czimbal Gyula tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?