A héten indul az OMÉK

agrarszektor.hu
Nemsokára kezdetét veszi - hat év kihagyás után - az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás) a Hungexpo területén szeptember 28. és október 2. között, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 75. OMÉK nagy agrárdiplomáciai szempontból is kiemelkedő esemény, a díszvendég a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország, a fővédnök Orbán Viktor miniszterelnök, a védnök pedig Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter lesz.

Idén az eddiginél is több kiállító érdeklődött a rendezvény iránt, így 2011-ben mintegy 450-en mutatják be termékeiket az OMÉK-en.
Hazánk legrégebbi agrárkiállítását idén új nemzeti vidékstratégia nevében rendezik, cél a város és vidék kapcsolatának erősítése, a városi lakosság bevonása, ezért választották a fővárost helyszínnek.

Az idei mottó: "A magyar föld legjava." Ez is tükrözi azt az új célkitűzést, miszerint támogatni kell a hazai mezőgazdaságot, hogy minden asztalra jusson magyar, kiváló minőségű, egészséges táplálék, megfizethető áron.

Idén kiemelt szerepet kapnak a biotermékek, a borok, a méz, a szikvíz, az őshonos állatok, a kézműves termékek. Jelen lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetősége is, méghozzá az 'A' pavilonban. Kitűnő alkalom ez a kiállítók számára az információszerzésre, új kapcsolatok kiépítésére. Számos vitafórum, előadás, program, kóstoló, élőállat-kiállítás, termékbemutató várja az érdeklődőket és a szakmabelieket - írja a kormány.hu

Konferenciák:
• Kárpát-medencei Vidékfejlesztési Fórum
• A KAP aktuális kérdései
• Sajtkészítők Országos Konferenciája
• Mezőgépipari Fórum
• Nyúltenyésztésről szóló fórum
• GMO vitafórum
• A hazai halászat lehetőségeiről szóló fórum
• A hazai zöldség-és gyümölcs ágazat helyzete című konferencia
• A természetközeli gazdálkodás című konferencia
• Föld és birtokpolitikai fórum
• A hazai gabona ágazat helyzetéről szóló fórum
• Bor-ágazati konferencia
• Keleti nyitás lehetőségei a magyar élelmiszergazdaság számára című konferencia

Színpadi műsorok:
Az A pavilonban interaktív gyermek programokkal várják az érdeklődőket, a színpadokon: Besh'o'drom élő koncert, Bartók Néptáncegyüttes gálaműsora, Kutyakölykök bemutató, Szalóki Ági gyermekműsora, Berecz András mesemondó, Borrendek és Pálinka Lovagrendek bemutatkozása, Irigy Hónaljmirigy koncert, Tájak-viseletek-népszokások bemutató stb.

Állatbemutatók:
csincsilla fürdetés, ló fajtabemutató, őshonos fajtabemutató, juh és kecske fajtabemutató, díjlovas bemutató, szarvasmarha fejési és nyírási bemutató, patkolás bemutató, magyar kutyafajták bemutatója, a Kincsem Park lovas pályán: szürke marha bika felvezetése, hatos ökörfogat, bábolnai harsonások, hortobágyi csikósok stb.

Kiállítók:
mezőgazdasági gépgyártók, kézműves csokoládékészítők, zöldségfeldolgozók, körbálázó gyártó, méztermelő, istállófűtéssel foglalkozó gyártó, pékek, sajtkészítők, pálinkafőzdék, lószerszámkészítők, műtrágya gyártók, kolbász készítők stb.

Belépőjegyek:
Felnőtt jegy: 1000 Ft
14-18 év között:600 Ft (igazolvány felmutatásával)
14 év alatt ingyenes
Családi jegy: 2500 Ft (2 felnőtt és 2 vagy több gyerek)

Információ: www.omek2011.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?