Mától tilos a húsbevitel Oroszországba

agrarszektor.hu
Az orosz állategészségügyi hatóságok keddtől megtiltották az országukba történő szarvasmarha-, juh-, kecske- és sertésbehozatalt az eu-s tagállamokban terjedő Schmallenberg vírus miatt, az állatszállítmányok megfelelő uniós állatorvosi kontrolljának hiányára hivatkozva - írja az Agromonitor.hu.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Roszszelhoznadzor (állami mezőgazdasági felügyelet) annak ellenére sem változtatta meg korábbi döntését, hogy szakemberei március 15-én az Európai Bizottság egészségügyi és fogyasztóvédelmi főigazgatósága által delegált szakértőkkel folytattak konzultációt Moszkvában. 

Szergej Dankvert, az orosz hatóság vezetője az Interfax hírügynökségnek kijelentette: szakembereik több uniós tagállamban vizsgálódtak, így Németországban és Észtországban, és azt állapították meg, hogy semmilyen garancia sincs a biztonságra, mivel nincs kiépített rendszer az ellenőrzésre.

John Dalli, az Európai Unió egészségügyi és fogyasztópolitikai biztosa a fennálló veszély mértékéhez képest aránytalanul szigorú lépések tartja a március 20-án életbelépő tilalmat.
A Schmallenberg betegség arról a német városról kapta a nevét, ahol tavaly először diagnosztizálták, majd később Nagy-Britanniában is megjelent.

Orosz szakértők szerint nem tanácsos a Világkereskedelmi Szervezethez való tényleges csatlakozás előtt bevezetni ezt az import-szigorítást, hiszen ennek következményeképpen megnőhet a hús és a húskészítmények ára Oroszországban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06