Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Csing Csin-1 és Csing Csin-2 klónborjak, mindketten rendelkeznek egy olyan génnel, amely a kutatók reményei szerint megnöveli az izomrostjaik között található zsír mennyiségét. Levágásuk után ezért gazdagon márványozott húst nyerhetnek az állatokból, remélhetően olyan porhanyósat, mint a világhírű japán kobei vagy európai másolata, a wagyu marha, írta az MTI a The Daily Telegraphra hivatkozva.
A két borjú három évig tartó kutatás első eredménye, ám levágásukig még várni kell arra, hogy a kísérlet teljes sikere beigazolódjon. Az eddig elvégzett tesztek azt azonban már igazolták, hogy a klónállatok hordozzák az izomrostok zsírosodását ígérő gént.
"Ezzel a projekttel mi leszünk az elsők a világon, akik sikeresen hoztak létre olyan transzgénikus marhákat, amelyekben zsírsavak kötődnek a fehérjéhez" - magyarázta Ni Minhung kutatásvezető, a Pekingi Mezőgazdasági Egyetem professzora.
A kínai kutatók eredménye az egyik legfrissebb a hús és tej minőségét az állatok genetikai módosításával javítani hivatott próbálkozások sorában.